maandag 21 november 2022

Kookboek Achter de koezen / Achter de kuzen

t Kookboek hiet: Achter de koezen - ien e streektoal van t Hogelandsters en Westerwol. Ien t Westerkertiers zeggen ze Achter de kuzen. 

Niek Berendsen uut Westerwol het n kookboek schreven over de Grunneger Keuken. Ja wis, die bestijt. Achter de kuzen, wil zoveul zeggen as: Dat het west. Dat kostje he'k verteerd. Die moeileke situoatsie ben k te boven kommen.  

Resepten en uutleg bennen ien t Nederlaands schreven. Benoamengen veur gerechten bennen aalmoal ien t Grunnegs weergeven. Doarmet ken elkneen met resepten aan de slag. Niet allenneg om te moaken en te eten, mor veural om vedder te ontwikkeln, want gerechten bennen noeit òf. Resepten bennen der ok veur om uut te breiden met nije mogelekheden. Aal met aal n mooi kookboek en toegelieks noaslagwaark. 

Schriever en kookliefhebber is geboren ien Taiwan en adopteerd deur n Grunneger gezin. Liefde veur koken, affiniteit veur de pervincie Grunnengen en de Grunneger keuken het der met kregen van zien femilie. Grunneger keuken is de moeite weerd. Nou heur je t ok n keer van n aander, docht ik noa t lezen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten