woensdag 27 september 2023

Treffen - Vertoaldag Mitling-Mark Duutsland

 

Op 23 september trovvven Plattduutse en Nedersaksiese schrievers nkander ien t Duutse Mitling-Mark – tussen Leer en Poapenburg krekt aan de oostkaant van de Eems. Schrievers kwammen uut contreien van Grunnengen, Twente en Ostfriesland.

De platt-Duutse schrievers van de Schrieverskring Weser-Ems kwammen van Norden, Emden, Rheiderlaand en Overledingen woar t lut plakje Mitling-Mark leit. Op n koart konden deelnemmers uutstukken woar of dat ze opgruid warren en woar heur toalkennis hum ontwikkeld har.

t Was n mooie dag met ienleidengs van Carl-Heinz Dirks en Willem Tjebbe Oostenbrink over de geschiedenes, de ontwikkeleng van t plattduuts as toal van de Hanze, de ienvloed van de Lutherbiebel en zuks wat meer. Der warren mooie veurdrachten  en gesprekken over verbiendengen tussen de verscheidene varianten.

Buten scheen de haarfstzun mild, mor gesprekken vonden ploats ien waarmere sfeer. Gedichten en körte verhoalen bennen uutwisseld en besproken. Teksten zellen kommende moanden overzet worden van plattduuts noar n nedersaksiese variant en omgekeerd. Der bennen plannen om teksten ien n boek te publiseren.


 

De dag is organiseerd met financiële steun van het EDR-Interreg programma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten